GEROOSTERDE BLOEMKOOL
GEVULD MET KIPPENGEHAKT
40 MIN
2 PERSONEN
INGREDIËNTEN:
250GR KIPPENGEHAKT HOF TER MEULEN
2 KLEINE BLOEMKOLEN (+/- 350GR/STUK)
1UI
60GR CHEDDAR (SNEETJES)
300ML ROOM
OLIE
1 KOFFIELEPEL KIPPENBOUILLON
1 KOFFIELEPEL MOSTERD
KERRIE, KOMIJN, PILIPILI & ZOUT
BEREIDING:
I VUL EEN HOGE KOOKPOT 3/4 MET WATER EN EEN SNUIFJE ZOUT & BRENG AAN DE KOOK
I VERWIJDER DE BLOEMKOOLBLADEREN & KOOK DE BLOEMKOOL – MET DE WITTE KANT NAAR ONDER – KORT (+/-2MIN)
I SHEP DE BLOEMKOOL MET EEN SCHUIMSPAAN UIT HET WATER & LAAT UITLEKKEN IN EEN VERGIET
I SNIJ DE UI FIJN EN STOOF DEZE AAN IN EEN SCHEUTJE OLIE – VOEG ROOM TOE SAMEN MET DE KIPPENBOUILLON –
KRUID MET MOSTERD, KERRIE & KOMIJN
I VOEG WANNEER DE ROOM WARM IS 20GR CHEDDAR TOE & LAAT SMELTEN
I HOL DE ONDERKANT VAN DE BLOEMKOOL EEN BEETJE UIT & VUL ELKE BLOEMKOOL MET 125GR KIPPENGEHAKT – VUL OOK TUSSEN DE ROOSJES
I LEG DE BLOEMKOLEN IN EEN OVENSCHAAL MET HOGE RAND & OVERGIET MET HET ROOMSAUSJE – PLAATS 30 MIN IN EEN VOORVERWARMDE OVEN OP 175GR – LEG DE LAATSTE 10MIN NOG EEN SNEETJE CHEDDARKAAS OP ELKE BLOEMKOOL & LAAT SMELTEN
I SERVEER DE GEROOSTERDE BLOEMKOOL GEVULD MET KIPPENGEHAKT & STROOI ER NOG WAT PILIPILI OVER
SMAKELIJK