Eigen kweek!

De Hoeveslagerij

In onze hoeveslagerij kunt u terecht voor gebraadjes, koteletten, haasje, spiering, gerookte en gedroogde vleesproducten, witte worst, bloedpens, ouderwetse boerenpastei, verse worst, gehakt, bereidingen, salades, hammen, preskop, … Ook voor Limousin ons rundsvlees van uitstekende kwaliteit bent u bij ons aan het juiste adres: biefstuk 1e keuze, gepelde biefstuk, rosbief, entrecotes, côte à l’os, schenkelvlees, soepvlees, 6-rib, rundertong, americain, stoofvlees, brochettes,…

Alle bereidingen wordt in eigen atelier op de hoeve uitgebeend en versneden, uiteraard voldoen en respecteren wij alle strenge wetten inzake hygiëne.

Recht van bij de boer’, zo trots zijn wij op onze producten. Onze verse producten komen recht van het veld of van onze eigen slagerij. In onze winkel bieden wij u alle lekkers van eigen productie aan. Volle grondsaarbeien, duinasperges, … Ook producten van onze collega-landbouwers zijn verkrijgbaar zoals honing, advocaat, fruitsappen en confituren.

onze trots

Mangalica varkens

We keren terug in de tijd met dit oude varkensras met een stevige vetbedekking. Rijk aan vet maar bomvol betere vetten.

Onze Mangalica varkens worden grootgebracht met respect voor dier en omgeving. Ze krijgen de ruimte en vrijheid om hun natuurlijke nieuwsgierigheid te bevredigen door buiten in de frisse lucht modderbaden te nemen.

Volledig vrij van antibiotica door het karakteriserend sterk ras en gezonde buitenlucht. Ze groeien een pak trager maar op eigen tempo.

In onze hoeveslagerij verwerken we onze varkens van kop tot teen, uit respect voor het dier. 

Vrije uitloop

Hoevekippen

Sinds 2020 kweken en slachten wij onze eigen hoevekippen. Vrije uitloop is voor ons vanzelfsprekend en de kippen slachten we zelf op ons bedrijf dus ook geen transport stress voor de kippen.

Wij slachten in onze volledig nieuw ingerichte slachtcontainer en volgen alle regels van het FAVV strikt op. Ook investeerden we in een narcose toestel om het slachten zelf snel en pijnloos te laten verlopen.

We hebben kippen met verschillende kenmerken en geven in de winkel graag een woordje uitleg over het aanbod van de week. Voor onze befaamde vol-au-vent verwerken we onze kippen van kop tot teen.

Streekproducten, delicatessen,

Groenten en fruit

Bij Hof ter Meulen kunt u ook terecht voor verse groenten en fruit.
Zelf geteelde asperges of aardbeien zijn onze toppers!

In onze winkel bieden we een mooi aanbod streekproducten aan. Wijnen, delicatessen, fruitsappen… geschenkmanden. 

Samen met lokale mensen hebben we FERM-e. privé stukjes moestuin om je uit te leven! Check het zeker op facebook

ongekende malsheid

Limousin rund

Voor ons rundsvlees werken wij sinds jaar en dag met het limousin rund.  Limousin-vlees staat bekend om de mooie rode kleur, speciale marmering (vet is smaak), heerlijke sappigheid en ongekende malsheid.

Een betrouwbare partner, altijd vers, smakelijk vlees van topkwaliteit.  Alle steaks, rosbief en côte à l’os worden in eigen atelier gesneden.

Heerlijk mals

Schapen

Voor ons lamsvlees werken wij samen met boer Schillewaert van Wenduine. De lammeren worden elke week door boer Daniel bij ons geleverd en door ons uitgebeend en versneden in eigen huis. Door de weides aan de kust waar ze opgroeien geven deze een lichte pré-salé-smaak

Naar boven